Garantie

Roots Hockey B.V. doet zijn best om alleen kwaliteitsproducten te leveren. Onze producten worden altijd gegarandeerd volgens de fabrieksgarantie tegen gebreken in materiaal en vakmanschap.

Ondanks onze zorg en aandacht kan het gebeuren dat een artikel uit de fabriek reeds defect is. In dit geval, volg de onderstaande procedure:

 • Stuur een e-mail naar: info@roots-hockey.com met als onderwerp “Garantieaanvraag”.
 • De e-mail moet duidelijk uw naam, bestelnummer en een beschrijving bevatten alsmede foto’s van het product waarin het gebrek duidelijk zichtbaar is.

Garantiebeoordelingen

Wij kunnen de garantie van uw product niet garanderen totdat het is onderzocht en er vastgesteld is dat het onder de garantie valt. Onze experts zullen uw verzoek beoordelen en u krijgt vervolgens instructies via e-mail omtrent de te volgen procedure. Zodra we vastgesteld hebben dat de garantie wellicht geldt en we hebben het defecte product ontvangen, sturen we u indien beschikbaar een vervangend product. Als we niet in staat zijn u te voorzien van dezelfde kleur en model, zullen we een van gelijke of hogere waarde sturen. Als we ontdekken dat het artikel niet onder de garantievoorwaarden valt, zal het product aan u worden teruggestuurd, op uw kosten, en zonder geldelijke vergoeding. We zullen echter contact met u opnemen om te zien of we een wederzijdse en geschikte oplossing kunnen vinden. Wat zijn fabricagefouten? Dit zijn productdefecten die niet het gevolg zijn van onjuist gebruik, slijtage of geen of slecht onderhoud. Bijvoorbeeld, we vergoeden een gebroken stick die in twee of meerdere stukken is gebroken, waarbij meestal de stick of de kop gebroken is. Uw stick kan ook worden beschouwd als gebroken en illegaal voor de sport indien dit door een gecertificeerde scheidsrechter is vastgesteld. In dit geval zullen we de naam en contactgegevens van die scheidsrechter nodig hebben en zullen wij rechtstreeks contact met ze opnemen. De garantie op hockeysticks is ongeldig als: We beschouwen het volgende niet als fabricagefouten, dit valt dus niet onder onze garantie: losse handgrepen, verfschilfers, krassen en deukjes, een versleten hak, los materiaal in composietsticks, ratels of trillingen als gevolg van normaal gebruik, een haak met normale gebruikssporen, of andere cosmetische schade.

Garantievoorwaarden voor hockeysticks:

 1. De garantieperiode voor senior-sticks is 3 maanden. Breuken zijn alleen gegarandeerd als er een fabricagefout is.
 2. Jeugdhockeysticks en sticks voor binnen hebben geen garantie.
 3. Op verbruiksgoederen zoals kleding en tassen is de garantietermijn 3 maanden. Let op: het is niet ongebruikelijk voor hockeyspelers die meerdere keren per week trainen en wedstrijden spelen, dat zij twee of meer hockeysticks per seizoen slijten. Zandvelden kunnen de curl verslijten. Hockey is een contactsport, het is normaal dat de sticks tegen elkaar worden geslagen en dat zij kunnen breken.

Retourzendingen

 1. Indien u binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling besluit dat u het product niet wilt, kunt u het aan ons retourneren. Hiervoor dient u telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice op +31(0)499 745069. Zij zullen u helpen met de retourprocedure en zullen u de voorwaarden in detail uitleggen.
 2. Houd er rekening mee dat retourzendingen alleen worden geaccepteerd als de originele verpakking en inhoud inclusief het productetiket onbeschadigd zijn. De kosten voor een retourzending dienen betaald te worden door de koper.
 3. Wanneer u uw bestelling ontvangt, moet u het product onmiddellijk controleren op zichtbare defecten. In het geval van defecten (zichtbaar of onzichtbaar) dient u contact op te nemen met de klantenservice. Zij zullen de retourprocedure en de geldende voorwaarden verder aan u uitleggen. Zij zullen dit per e-mail bevestigen.
 4. Gelieve een afdruk bij te voegen van de e-mail waarin onze klantenservice de retourzending van uw pakket bevestigt. Op deze manier kan alles door Roots Hockey B.V. worden afgehandeld. Wij raden u aan om het verzendbewijs te bewaren voor uw eigen administratie.
 5. In geval van breuk of onjuist geleverde producten, kunt u ervoor kiezen om te worden terugbetaald op uw creditcard of bankrekening of u kunt het oorspronkelijke product alsnog ontvangen.
 6. In geval van breuk doen we dit alleen als de breuk op de volgende werkdag na ontvangst wordt vermeld. Wij verwachten daarom dat u uw pakket onmiddellijk na ontvangst controleert op eventuele schade. Het opnieuw verzenden van het product kan alleen indien het product op vorraad is.
 7. Aanpassingen van het te betalen bedrag of de terugbetaling van het reeds betaalde bedrag gaat als volgt:
  a. iDeal: binnen een week na ontvangst van uw retourzending zal het geld op uw rekening worden gestort.
  b. Creditcard: binnen 7 dagen na ontvangst van uw retourzending wordt het geld automatisch terugbetaald op uw creditcard.